Dalakuben på Lokstallet

Dalakuben på Lokstallet

Händer på Lokstallet

Små och stora saker för andra att ta dela av.

2017-08-25 Fredag

Loksstallsmedjan sommaren2017Posted by Malin E Fri, August 25, 2017 12:05:34
Idag välkomnar vi fredagen och helgen!

Vi hälsar även Daniella och hennes dansande gäng välkomna, de håller just nu på att göra i ordning lokalerna inför den internationella dansfestivalen "Are you kid-ing". Den ska nämligen hålla till här på Lokstallarna nu i helgen och det vill ni INTE missa. Ett mycket härligt och inspirerande gäng!


De är liv och rörelse på Lokstallarna denna fredag, vilket känns helt fantastiskt roligt! Jag fortsätter med mina arbetsuppgifter, vilket just nu består av att skriva rapport, samtidigt som jag försöker vara så behjälplig jag kan inför dansfestivalen.


Chef ett och chef två kollar av läget! :)


Och här töms hela Rotundan på möbler och saker.

Nu ska jag jobba vidare!

Ha en fantastisk fredag och trevlig helg!

Höst

Loksstallsmedjan sommaren2017Posted by Malin E Tue, August 22, 2017 09:42:37
Hej!

Idag skiner solen och det gör att man känner sig lite piggare och gladare faktiskt. Det blåser dock aningen kallt i luften och det känns verkligen höstigt. Är vi redo för hösten? Har vi vilat upp oss och fått ny energi nu under sommaren? Jag är redo för vad hösten har att erbjuda på Lokstallarna. Det kommer hända en hel del spännande saker men jag tänker inte skvallra om det riktigt än. :) Dessvärre inte lika redo att släppa sommaren, ljuset och värmen (som jag fortfarande väntar på).Alla är dessutom tillbaka från semestern, vilket känns både trevligt och skönt. Alla ser så pigga och fräscha ut medan jag känner mig som äppelmos, trots att även jag var lite ledig förra veckan.

Nu ska jag fortsätta att skriva på rapporten för sommarkollot som jag hade hand om nu i sommar. Ha en fortsatt fin dag i solen!

Måndag.

Loksstallsmedjan sommaren2017Posted by Malin E Mon, August 07, 2017 11:39:51
Halloj!

Nu är helgen slut och dags för en ny vecka på Lokstallarna. Sommarkollot är slut och här sitter jag i rotundan och det är helt tyst. Inga härliga skratt som ekar, inget spexande, ingen direkt rörelse omkring mig, inga nyfikna och undersökande frågor. Jag saknar kidsen!Nu på förmiddagen har vi haft morgonmöte i vanlig ordning, vi har planerat inför dagen och så har vi hunnit plocka och städat undan i rotundan (lite måndagsrim är väl aldrig fel?). Jag har gått igenom planen för tvättrummet med Mohammed och Amina städar på ute i sovvagnen. Det händer saker och det är så roligt att se! :)Det börjar bli klart ute i sovvagnen och Amina har gjort ett superjobb. Amina började med språkpraktik hos oss och idag är hon anställd och min kollega. En mycket ödmjuk person som inte är rädd för att hugga i, hon ser vad som behövs göras och bara gör det. Hon är personen som smyger in, sträcker fram en kaffekopp och frågar försynt om man vill ha lite kaffe. Hon sprider ett lugn och en känsla av hemma. Det är så himla fint!Den här bänken gjordes under sista kolloveckan och det är spot on!
Jag känner mig himla priviligerad som får arbeta på den här platsen med sådana fantastiska människor. Tack för det!


Nu ska jag fortsätta med lite dokumentation och snart ta lunch!
Ha det så fint!

Torsdag.

Loksstallsmedjan sommaren2017Posted by Malin E Thu, August 03, 2017 11:15:14
Hej på er!


Det är redan torsdag och det här är sista kolloveckan. Det är nu jag börjar förstå att det inte kommer några härliga kids och är här nästa vecka. Under nästa vecka kommer jag att sitta en del med dokumentation och utvärdering av kolloveckorna. Jag ska också försöka vara med på renoveringen av tvättrummet. :)Moa har suttit och pysslat med en sänghimmel av återbrukat material. Det är tänkt att den ska vara inne i tågvagnen som står i första skeppet här på Lokstallarna. Ena sidan av vagnen är tänkt att vara pysselhörna och ett rum för de kreativa. Den andra sidan ska vara ett rum där man kan gå undan och bara ta det lugnt, kanske läsa lite. :)Grabbarna flyttade ut skåp och andra saker från tågvagnen.


Ronja har infört en ny rutin för den här veckan. En dans! Vi försöker göra den varje dag och jag måste säga att det är en rolig grej. :)


Just nu sitter kidsen/ungdomarna och fikar. Jag försöker få lite jobb gjort samtidigt. :) Sen efter fikat ska Tage och Albin fortsätta inne i tågvagnen, få upp lite belysning under hyllorna som kommit upp idag. Moa och Ronja ska måla klart en bänk. Jag tänkte försöka fortsätta med dokumentationen samtidigt som jag springer lite emellan de andra aktiviteterna.


Ha en fortsatt fin torsdag i solen. :)


Spara

Onsdag

Loksstallsmedjan sommaren2017Posted by Malin E Wed, July 19, 2017 19:34:14
Hallå!

Kan någon stoppa tiden? Vi är redan i mitten av vecka 29 och tiden bara springer iväg. Den här veckan har vi ju slipat, grundmålat samt börjat måla detaljerna på stolarna och bänkarna. Vilka duktiga och händiga kids vi har på Lokstallarna under sommarkollot.


Det blev noggrant slipat och alla hjälptes åt.


Lovisa och Moa tar grundmålandet på allvar!

Jag ska också passa på att nämna att biträdande aktivitetsledare från förra veckan hjälpte till att grundmåla några av stolarna samt en bänk.


Här har två lager med grundfärg torkat och vi har huggit in på att måla detaljerna. Nicklas arbetsleder och håller humöret glatt. Amina, Lovisa, jag och Moa målar.


Vi blev chockade över hur fort tiden gick i måndags. Helt plötsligt var klockan 14:05 och det var dags att gå hem.

Temat på Lovisas ena stol var solar. Jag tyckte det temat passade utmärkt då vi haft alldeles för lite sol den här sommaren ;)


Här har vi temat på Lovisas andra stol, älvor. Här har vi då Tingeling in progress.

Här har vi Moas konstverk in progress. Vilka duktiga tjejer jag får jobba med va? Superduktiga, noggranna och kreativa.Det här krävde koncentration och en stadig hand eller två.

Den här stolen fick temat glass, sockervadd, klubbor och gotte - helt enkelt. :)Sen har vi gjort den här bänken tillsammans. Händerna och dess olika färger symboliserar människors olikheter samt likheter, att de sitter på samma bänk symboliserar inkludering och orden beskriver vänskap, omtänksamhet och gemenskap. Jag tycker att den blev väldigt bra och det var ett tema som vi tillsammans kom fram till. Människors olikheter är något fint! Vi ska ta vara på varandras olikheter, vi ska komplettera varandra och vi ska vara inkluderande, vänliga och vi ska bry oss om varandra.

Jag hoppas att ni får en fin kväll allesammans.
Vi hörs!

Sommarkollo vecka 29.

Loksstallsmedjan sommaren2017Posted by Malin E Mon, July 17, 2017 21:13:38
Hej!

Ny vecka med nya sommarjobbare, den här veckan har vi Moa och Lovisa på Lokstallarna. Idag har vi grundmålat stolarna och bänkarna en andra gång och vi hann till och med påbörja detaljmålningen av stolarna. Superroligt! :) Det kommer vi fortsätta med i morgon.


Tack så mycket till Bergnils i Falun som skänkte efter färgburkar till oss på Lokstallarna och sommarkollot. Jättefint att ni ville hjälpa till. Barnen/ungdomarna blev väldigt glada!


Men också ett enormt tack till Göranssons färg i Sundborn som bidrog med en pall med färg. Vi är otroligt tacksamma att dessa två butiker var med och bidrog till vårt sommarkollo, samt bidrog till att kidsen kunde rusta upp och återbruka gamla möbler. Jag har sagt det förr och jag säger det igen- återbruk är fantastiskt!


Omar, jag och våra biträdande aktivitetsledare. :)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Två veckor sommarkollo.

Loksstallsmedjan sommaren2017Posted by Malin E Fri, July 14, 2017 14:18:47
Hejsan!

Nu lider kollovecka nummer två mot sitt slut. Några gör sin sista dag på sommarkollot och sitt sommarjobb, det känns väldigt tråkigt tycker jag. Man lär ju känna varandra och kommer varandra nära under den här tiden. Nästa vecka kommer det dock nya sommarjobbare och det kommer vara roligt att få lära känna fler härliga kids. :)

Igår fyllde Tage år, så tjejerna ordnade lite födelsedagsfika speciellt till honom. :)Efter födelsedagsfikat så fick Tage bestämma två aktiviteter som de skulle få göra under en timme. Man får lite extra privilegier när man fyller år.Efteråt gjorde vi en teateraktivitet som gick ut på att alla skulle lyssna på en låt. Bilder, känslor och tankar som kom upp under låten skulle sedan lägga grunden för en kortare teaterföreställning. Alla var superduktiga och det är roligt att se och höra hur de tänker. De bjuder verkligen in en i deras 13åriga hjärnor.


Igår slipade vi också stolar och bänkar för att idag kunna grundmåla dessa.


Idag har vi planerat teman och skissat på hur vi ska måla stolarna och bänkarna. Ett tema är cupcakes, glassar och andra godsaker. Idag hann vi dock bara grundmåla alla stolar och bänkar.


Grundfärgen blir grå. :)Hamode instruerade hur de skulle måla. Ungdomarna skötte sig exemplariskt tycker jag.Nu får ungdomarna ha lite sommarlov! :)Vecka 28 och sommarkollo.

Loksstallsmedjan sommaren2017Posted by Malin E Mon, July 10, 2017 16:10:51
Hej!

Förra veckan gick väldigt snabbt och jag hann nästan inte ens blinka innan veckan var slut. Under förra veckan så sprejade vi även lite saker som jag rensat ut och tagit med mig hemifrån. Återbruk är bra och framförallt roligt! :) Det var nog en aktivitet som var uppskattad. :) Omar instruerade i en aktivitet där vi återbrukade gammalt trämaterial och gamla cykelekrar och tillverkade vår egen fingerharpa. Dessa härliga ungdomar var superduktiga.De var två och två när de gjorde instrumentet och vi hade som olika stationer. :)


Så här såg harporna ut när de var färdiga. :) Vi provspelade också på dessa.

Några av de anställda har tidigare renoverat ett loft och där tänkte vi att de sprejade sakerna skulle stå.
Vi var ganska många förra veckan, både sommarjobbare samt kollodeltagare och efter veckoutvärderingen så kändes det lite sorgligt att första kolloveckan gått mot sitt slut. Jag hade under veckan fått spendera tid och lärt känna fantastiska, kreativa individer med många fina kvalitéer. De ville inte att veckan skulle ta slut och precis så kände jag också. :)

Ny vecka, ny aktiviteter och lite utbytt personal. :)


På förmiddagen så pysslade vi lite. Vi gjorde våra egna drakar som vi sedan skulle testflyga.:)


Koncentration på hög nivå.


Här testflög vi. :)


En ny dag imorgon med nya aktiviteter.
Ha det så bra!
Spara

Next »