Dalakuben på Lokstallet

Första passetProjekt Lokstallssmedjan

Posted by Malin E Thu, February 15, 2018 12:23:11

Hej!

Den här veckan har jag och Omar varit ute på Rönndalsskolan och haft två värdegrundspass, med årskurs 4-5 och 6. Temat för den här veckan var mobbning. Vi lät eleverna i grupp diskutera och definiera vad mobbning är, sedan redovisade grupperna för resterande klasskamrater. Efter det gjorde vi olika övningar tillsammans och reflekterade kring övningarna efteråt.

Blog image
Den här texten skrev en utav eleverna i pausen.


Nästa vecka åker vi ut igen och fortsätter med temat. Vi ska nu sätta oss och planera aktiviteterna.

Ha det bra!

2018-01-26Projekt Lokstallssmedjan

Posted by Malin E Fri, January 26, 2018 11:24:08

Äntligen fredag!

Den här veckan har det varit full fart, framförallt att bli klar med planeringen och schemat för värdegrundsarbetet ute på Rönndalsskolan. Det är mycket som ska koordineras.
I onsdags hade jag ett väldigt bra möte med Felicia och Annika som är studenter vid Högskolan Dalarna. De läser grafisk design och kommer att vara med oss ute på Rönndalsskolan under några tillfällen. Detsamma gäller för allas våran dansande Daniella som jag hade möte med igår. Även det ett väldigt bra och inspirerande möte.

Blog image

Fredagen går i samma anda som veckan - fullt ös!
Trevlig helg!

Besök på FrämbyskolanProjekt Lokstallssmedjan

Posted by Malin E Fri, January 19, 2018 11:50:11

Hallå! :)

I onsdags var delar ur Dalakubens arbetsstyrka tillsammans med Röda korset i Falun på Främbyskolan och höll i aktivitet. Röda korset berättade för 2 klasser från årskurs 6, en klass från Främbyskolan samt en besökande årskurs 6 från Växsjö, om verksamheten som Röda korset driver dels i världen men också här i Falun.

Blog image
I bild ser ni Bassam och Omar. Bassam är med i första hjälpen- gruppen samt i Röda korsets styrelse i Falun . Omar är med i Röda korsets rekryteringsgrupp och ska kliva in i styrelsen i Falun.

Blog imageMohammad är som ni redan känner till anställd i Dalakuben samt frivillig inom Röda korset. Dalakuben hjälpte bland annat till med transport, fotografering samt filmning. Jag stod bakom kameran. :)

Blog imageEfter att ordförande inom Röda korset - Urban Lindblom öppnat upp för samtal om Röda korset så berättade Bassam om Första hjälpen. Omar höll sedan i en trumcirkel-aktivitet som var väldigt uppskattad. Eleverna hängde snabbt på och skötte takten galant.


Det var ett energifyllt, trevligt och informativt möte med elever och lärare.


Trevlig helg! :)


2017-01-05Projekt Lokstallssmedjan

Posted by Malin E Fri, January 05, 2018 14:23:29

Hej på er!

Den här veckan har några ur arbetsstyrkan hjälpt Röda korset och kupan i Falun med att sätta in en dörr samt en vägg på kontoret. Eftersom vi drivet ett projekt där en av grenarna är återbruk så har vi givetvis använt en del återbrukat material. Det är en rolig utveckling av projektet att kunna hjälpa andra med renovering och återbruk. Det är främst Mohammad, Omar och vår härliga praktikant Joakim som varit på kupan.

Blog image
Blog image

Blog image
Så här ser det ut nu. Idag har de satt upp väv och på måndag ska de grundas med färg.

Så vad har hänt på Lokstallarna idag? Jo, jag och Amina har på förmiddagen packat kassar med mat och gjort i ordning för utdelningen av matkassar. Jag har nog missat att nämna det i bloggen men Röda korset, RIA-stugan samt Willys i Norslund har gått in i ett samarbete där Röda korset tar hand om torrvaror som inte kan säljas i butiken av olika skäl och packar det i matkassar. De här matkassarna kan behövande människor som behöver lite extra värme och kärlek komma och hämta på fredagar mellan 12:00-14:00. Röda korsets fokus är ju bland annat hållbar utveckling och att minska mänskligt lidande. Det går att läsa mer om detta samarbete på annonsbladets sida. Klicka bara in er på länken.
http://np.netpublicator.com/np/n62387554/Falun_2017-12-25.pdf
Blog imageBlog image
Idag har vi delat ut 11 stycken matkassar och detta med ett varmt hjärta och ett stort leende. Att bara möta varandras blickar, visa förståelse, respekt och ödmjukhet. Det ligger verkligen något stort i det! Något som är större än du och jag men något som vi tillsammans kan skapa.


Trevlig helg!


2017-12-13Projekt Lokstallssmedjan

Posted by Malin E Wed, December 13, 2017 10:12:50

Godmorgon!
På lokstallarna är det full fart som vanligt. Värdegrundsarbetet och planeringen med Rönndalsskolan är i full gång och det börjar bli en struktur på det hela. Det är fortfarande många bitar, aktiviteter och teman som ska klämmas in men det känns otroligt skönt att det rör sig framåt. Idag är det luciadagen och jag har inte riktigt hunnit med i mitt huvud. Veckorna går så otroligt fort och nästa söndag är det julafton. Har ni fått någon julkänsla än då? Jag har faktiskt ingen julkänsla alls, men den kommer väl nästa vecka när jag sitter i min mammas kök och äter julfrukost.


Blog image
Nästa vecka kommer det hända spännande saker i planeringsarbetet med skolan. Våra härliga samverkansparter kommer hit och vi kommer sitta ner och gå igenom och försöka få in bra aktiviteter. Tanken är att barnen ska få arbeta med lite film, 3D, illustration, fotografi och dans. Detta kommer (om jag lyckas) att bakas ihop med värdegrundsarbetet på ett bra sätt. :)

Efter jullunchen är det lite julpyntning som gäller. Det ser jag fram emot. :)
Nu måste jag dock försöka få lite saker gjorda.

Ha en fin dag!

2017-11-29Projekt Lokstallssmedjan

Posted by Malin E Wed, November 29, 2017 10:46:03

Imorgon är det redan sista november och snart är vi inne i december. Tiden fortsätter att rusa förbi. Jag sitter i köket på Lokstallarna och utanför fönstret vräker snön ner. I morse kände jag lite frustration över att det tog så lång tid att sopa av bilen men just nu känner jag att snön ändå är bra härlig. Jag får samma härliga känsla i kroppen varje år snön kommer och den känslan har varit återkommande sedan jag var liten. Vad tycker ni om vintern och snön?

Blog image
Viggo gillar snö i alla fall. Han har sprungit, skuttat och fångat snöbollar nu på förmiddagen. :) De andra på jobbet har skottat snö och gjort en snögubbe. Jag och Urban har haft lite genomgång inför planeringen av värdegrundsarbetet som kommer att genomföras nu under vintern, våren och sommaren. Jag ska försöka hålla i och koordinera de olika delarna. Det känns lite nervöst men samtidigt spännande! Det kan bli riktigt bra bara alla bitar faller på plats och det är väl där jag och min roll kommer in också.


Blog image

Jag hoppas ni får en fin dag. Ta det lugnt ute på vägarna! :)

2017-11-14Projekt Lokstallssmedjan

Posted by Malin E Tue, November 14, 2017 10:10:38

Godmorgon!

Det är fullt upp som vanligt på Lokstallarna och idag har vi lite möten inplanerade, vi ska om någon timme slå oss ned och gå igenom lite idéer. Något som ni kommer få läsa mer om vid ett senare tillfälle. På tal om möten så hade vi ett kanonmöte igår tillsammans med Rönndalsskolans studierektor Niklas samt Stefan som är lärare och som vi tidigare arbetat mycket med. Jag blev verkligen inspirerad och fick mycket energi av mötet igår. Centralt för mötet var värdegrund. En förutsättning för ett bra arbete med integration, kulturhistoria samt återbruk är att vi är trygga i oss själva och den värdegrund vi står på.

Blog image
Jag ser fram emot den här hösten, vintern samt våren och sommaren. Det kommer bli ett häftigt arbete tillsammans med skolans personal och elever. Vi slår även ihop våra kloka huvuden och klurar på idéer tillsammans med en klass grafiker från Högskolan Dalarna. Det här kan bli riktigt bra!

Nu ska jag försöka samla tankarna och idéerna inför första mötet idag.
Ha en fin dag!2017-10-23Projekt Lokstallssmedjan

Posted by Malin E Mon, October 23, 2017 10:39:54

Hej på er!
Ny vecka och nya möjligheter. Nu börjar vi närma oss slutet av oktober månad. Den här månaden har bjudit på några riktigt härliga och soliga höstdagar. Det har verkligen gjort gott för själen. :) Den här veckan lägger vi fokus på att iordningställa vår nya lokal i Borlänge. Precis, ni läste rätt! Dalakuben har nu även lokaler i Borlänge där vi kan erbjuda aktiviteter för Borlängeborna också. :) Det känns helt rätt då vi haft många aktiviteter i Borlänge, ett exempel är ju faktiskt sommarkollot vi hade i somras. Vi har även haft fler aktiviteter med olika samverkansparter i Borlänge. :)

Blog image
Så nu på onsdag så har vi invigning av lokalen i Borlänge. :)

Blog image

Mina härliga kollegor är även ute och gör montagejobb åt ett företag den här veckan (de började faktiskt med detta redan förra veckan). De monterar armaturer och har inriktad språkträning för just detta arbete. Det är toppen att kunna integrera praktiskt arbete åt företag och samtidigt ha språkträning.

Blog imageLokstallarna kommer i alla fall alltid vara min favoritplats. Här väcks min kreativitet och mitt kreativa uttryckssätt är just fotografering. Så när jag behöver lite utlopp för min kreativa sida så tar jag mig en tur ute och fotograferar. Miljön både inomhus och utomhus är fantastisk.


Ha en fin måndag!
Spara