Dalakuben på Lokstallet

Dalakuben på Lokstallet

Händer på Lokstallet

Små och stora saker för andra att ta dela av.

2017-01-05

Projekt LokstallssmedjanPosted by Malin E Fri, January 05, 2018 14:23:29
Hej på er!

Den här veckan har några ur arbetsstyrkan hjälpt Röda korset och kupan i Falun med att sätta in en dörr samt en vägg på kontoret. Eftersom vi drivet ett projekt där en av grenarna är återbruk så har vi givetvis använt en del återbrukat material. Det är en rolig utveckling av projektet att kunna hjälpa andra med renovering och återbruk. Det är främst Mohammad, Omar och vår härliga praktikant Joakim som varit på kupan.

Så här ser det ut nu. Idag har de satt upp väv och på måndag ska de grundas med färg.

Så vad har hänt på Lokstallarna idag? Jo, jag och Amina har på förmiddagen packat kassar med mat och gjort i ordning för utdelningen av matkassar. Jag har nog missat att nämna det i bloggen men Röda korset, RIA-stugan samt Willys i Norslund har gått in i ett samarbete där Röda korset tar hand om torrvaror som inte kan säljas i butiken av olika skäl och packar det i matkassar. De här matkassarna kan behövande människor som behöver lite extra värme och kärlek komma och hämta på fredagar mellan 12:00-14:00. Röda korsets fokus är ju bland annat hållbar utveckling och att minska mänskligt lidande. Det går att läsa mer om detta samarbete på annonsbladets sida. Klicka bara in er på länken.
http://np.netpublicator.com/np/n62387554/Falun_2017-12-25.pdf

Idag har vi delat ut 11 stycken matkassar och detta med ett varmt hjärta och ett stort leende. Att bara möta varandras blickar, visa förståelse, respekt och ödmjukhet. Det ligger verkligen något stort i det! Något som är större än du och jag men något som vi tillsammans kan skapa.


Trevlig helg!Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.